abonneren

Opera Mobile 8.65

Als u werkt op een pda of smartphone met Windows Mobile, dan kunt u natuurlijk gewoon mobiel internetten met Internet Explorer. Echter zijn er ook alternatieven waaronder Opera Mobile.

Opera Mobile is alleen geschikt voor smartphones en kost $19, maar biedt veel meer functionaliteit dan de gratis Opera Mini, van dezelfde ontwikkelaar. De browser toont elke website schermvullend zonder dat u hoeft te scrollen. U kunt inzoomen op het gedeelte dat u wilt lezen. Opera Mobile heeft verschillende weergavemogelijkheden: schermvullend, fullscreen, landschap of met verschillende zoomniveaus. Handig is de weergave in één kolom, zodat u alleen maar omlaag hoeft te bladeren. De installatie verloopt relatief makkelijk. Maar voor een betaalde browser vallen de prestaties toch wat tegen: het laden van pagina's duurt relatief lang en de browser heeft moeite met de frames van Marktplaats. Css wordt daarentegen wel goed ondersteund en Opera Mobile heeft evenmin moeite met Flash Player 7 en FlashLite. Dat zou betekenen dat u ook YouTube-filmpjes zou kunnen bekijken, maar in de praktijk valt dat tegen: zelfs op umts-snelheid kunt u niet storingsvrij kijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • betaalbaar
  • veel functionaliteit
  • gemakkelijk te installeren
  • laden van pagina's duurt lang
  • alleen geschikt voor smartphones
Hoewel Opera Mobile een zeer uitgebreide, gebruiksvriendelijke en functionele mobiele browser is, is het wellicht verstandig om eerst te kijken naar de gratis variant Opera Mini. Deze kan beter overweg met verschillende websites en voldoet wellicht aan al uw wensen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie