abonneren

Opera Mini 4

Opera Mini biedt minder functies dan Opera Mobile, maar heeft als voordeel dat het ook op niet-smartphones te gebruiken is.

Smartphone bezitters moeten eerst een Java-emulator opzoeken en installeren aangezien Java de basis is waar Opera Mini op is gebouwd. Op ons testtoestel, de Treo 750, is dat niet standaard aanwezig, waardoor de browser niet functioneert. We moeten zelf op zoek naar een geschikte Java-emulator en blijken daarbij de keuze te hebben uit de Java-emulator van Tao Intent of IBM. Op de Nokia N80 levert de installatie aanvankelijk ook wat problemen op, maar gelukkig biedt Opera drie installatiemethodes: via url, pc en sms. Opera Mini is in vele talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Websites worden via een proxy geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Volgens Opera worden deze gegevens anoniem door de servers verwerkt, zodat niemand uw surfgedrag kan volgen. Opera Mini is naast de Nokia S60- en Safari een van de weinige browsers die alle tien websites, waaronder nu.nl, hyves en marktplaats, uit onze test zonder problemen weergeeft. Ook de zoom-functie in de browser is handig. Wij zijn aangenaam verrast door deze gratis vervangende browser, die op bijna elk type telefoon werkt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • correcte weergave van vele websites
  • handige zoom-functie
  • gratis
  • installeren kan een uitdagin zijn
Ondanks wat installatie perikelen is Opera Mini een uitstekende browser die prima overweg kan met vele websites. Daarbij is hij nog gratis ook.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie