abonneren

Opera denkt out-of-the-box met conceptbrowser Neon

Opera lanceert een nieuwe browser, Neon. Deze wordt geadverteerd als een conceptbrowser, die veel zaken anders aanpakt dan we van browsers gewend zijn.

Zodra je Neon opent, zie je direct dat je niet met een standaard browser te maken hebt - ook al draait draait Neon op Chromium. De browser bestaat duidelijk uit drie delen. In het middelste deel worden webpagina's geopend. In de balk aan de rechterzijde worden tabbladen in ronde bubbels bewaard, en in de linkerbalk zijn andere speciale functies van Neon te vinden.

Mediafuncties

Zo vind je in die balk een videospeler terug. Hier worden video's in opgeslagen, bijvoorbeeld van YouTube. Ze blijven spelen zodra je daarna andere websites gaat bezoeken. De filmpjes zijn te pauzeren of te verwijderen, en ook als zwevend pop-upscherm uit te klappen. 

Verder biedt de linkerbalk nog de optie om snapshots te maken van webpagina's, een gallerij waar de afbeeldingen worden opgeslagen, en een downloadmanager.

Splitscreen

Neon biedt ook een splitscreenfunctie. Zodra een tab-bubbel van de rechterzijde naar een openstaande pagina wordt gesleept, vraagt de browser of je beide pagina's naast elkaar open wilt hebben. Zodoende zijn twee sites tegelijk te browsen, terwijl je daarnaast eventueel nog een filmpje als popup-scherm open hebt. 

Geen vervanging

Het is nog niet de bedoeling dat Neon je standaard browser gaat vervangen. Daarvoor ontbreken er nog wat belangrijke features, zoals ondersteuning voor extensies. In tegenstelling tot Opera zelf heeft Neon nog geen ingebouwde adblocker. Opera ziet het zelf ook nog als een experiment, om out-of-the-box-ideeën mee uit te proberen.

Download Neon hier om het zelf te proberen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: neon, Opera

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord