abonneren

Opera 12 technisch vernieuwd

Hoewel de geruchten rond een overname door Facebook weer zijn verstomd, zit Opera niet stil. De browsermaker uit Noorwegen heeft vandaag versie 12 uitgebracht.

Opera heeft met zijn desktopbrowser een klein marktaandeel. Internet Explorer, Chrome en Firefox hebben een straatlengte voorsprong, maar dat weerhoudt Opera niet van innovatie. Versie 12 richt zich vooral op ondersteuning van nieuwe standaarden, zoals Do Not Track en html5. Ook hardwareacceleratie maakt eindelijk onderdeel uit van de engine. Widgets en het Unite-platform zijn weggelaten.

Of Opera de slag om de desktopgebruiker gaat winnen is onwaarschijnlijk. Het bedrijf lijkt zich hier al half bij neergelegd te hebben. Voor de mobiele platformen scoren Opera Mini en Opera Mobile veel hogere gebruikersaantallen dan het desktopequivalent. Ook deals met Nintendo (integratie in de Wii) zijn lucratief. Facebook zou geïnteresseerd zijn in een overname van Opera om zelf een browser uit te brengen, maar die geruchten hebben we al een tijdje niet meer gehoord.

Lees ook de review van Opera 12!

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Opera, Browsers

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord