abonneren

Opera 12 laat Unite, Widgets weg

In 2009 introduceerde Opera met veel fanfare het thuisserversysteem Unite. De nieuwe bètaversie van Opera 12 laat dit veelbesproken platform weg, maar brengt een aantal moderne features in de plaats.

Een server en bestandsdeelsysteem in de browser: Opera verwachtte er in 2009 veel van. Het Unite-platform is echter nooit echt van de grond gekomen. Opera heeft te weinig gebruikers om überhaupt momentum te krijgen, en een nog kleinere hoeveelheid was überhaupt geïnteresseerd in het ontwikkelen van Unite-apps. Ook de widgets en text-to-speech-mogelijkheden worden weggelaten uit de nieuwe versie.

Naast het weglaten van de veelbesproken features brengt Opera 12 ook goed nieuws. Onder de motorkap is de ondersteuning voor thema’s en plugins verbeterd. Daarnaast is de Do Not Track-optie geïmplementeerd, waarmee je aan kunt geven geen gepersonaliseerde ads te willen zien. Hardware-acceleratie en WebGL-ondersteuning zorgen voor betere grafische performance en html5-pagina’s kunnen nu ook in Opera drag & drop-mogelijkheden gebruiken. De bètaversie van Opera 12 is te downloaden op de pagina van Opera Next.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Opera

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord