abonneren

Open Bexi

Opensource-editor OPEN BEXI is een opmerkelijk geval. OPEN BEXI is namelijk geen programma, maar een html-pagina. U leest het goed; een webpagina die andere webpagina’s kan maken en aanpassen!

Vooral het gebruiksgemak en de extra opties lijden hier behoorlijk onder. Zo moet u steeds naar beneden scrollen om bepaalde opties te benutten. Het menu is namelijk een behoorlijk lang frame aan de linkerkant. De pagina waaraan gewerkt wordt staat rechts daarvan.

Veel ondersteuning


OPEN BEXI ondersteunt alle talen en geavanceerde functies, maar daarvoor moet u wel zelf allerlei componenten apart downloaden en installeren. Het is dus mogelijk, maar makkelijk is anders! Gaat u voor gebruiksgemak en wilt u snel van start dan is First Page waarschijnlijk het meest geschikt voor u. Momenteel werkt OPEN BEXI alleen onder Internet Explorer, met Firefox en andere browsers valt u voorlopig nog buiten de boot. Ook onder IE hadden we nog een probleem; als we onze testpagina wilden inladen, kregen we keer op keer een dns-error.

geen problemen


Met een in OPEN BEXI zelf gemaakte pagina hadden we geen problemen. Ons grootste punt van kritiek qua gebruiksgemak zit hem in het feit dat de elementen die u toevoegt vaak nét niet zo zijn zoals u ze wilt, en tot in de puntjes aanpassen gaat dan alleen vanuit de broncode, niet grafisch. Eind van dit jaar staat de release van versie 1.5 op het programma, wat weer een steuntje in de rug zal zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gratis
  • Ondersteunt veel
  • Werkt alleen onder IE6
  • Onhandig
OPEN BEXI is een ruw pareltje. Schrikken ruwe kantjes u af, dan hebt u waarschijnlijk meer plezier met First Page, maar hebt u al wat ervaring met html en wilt u verder experimenteren, dan moet u OPEN BEXI zeker eens proberen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: