abonneren

Nieuwe Firefox is goede stap voorwaarts

Mozilla heeft de nieuwe Firefox-browser uitgebracht. In versie 20 zijn behoorlijk wat verbeteringen doorgevoerd op het gebied van downloaden en anoniem surfen. Verder zijn er ook wat lekken gedicht.

Firefox 20 verbetert anoniem surfen

Samenvatting:Mozilla heeft de nieuwste versie van haar browser gelanceerd. Firefox 20 heeft flink wat verbeteringen op vlak van anoniem surfen en pakt ook enkele kritieke fouten aan.

 

Mozilla heeft drie kritieke beveiligingsfouten opgelost en enkele nieuwe functies in Firefox 20 gestopt. Onder andere de mogelijkheid om per venster anoniem te surfen is gloednieuw. Daarnaast is er ook een nieuwe downloadmanager en kun je vastgelopen plug-ins apart afsluiten.

In de vorige versies van Firefox was het al wel mogelijk om incognito te surfen maar je was dan verplicht om een nieuw venster te openen. In Firefox 20 kun je anoniem surfen zonder een geopende browsersessie af te sluiten. Mozilla wijst er op dat privé browsen ideaal is om bijvoorbeeld een verjaardagsgeschenk te kopen of verschillende e-mailaccounts tegelijkertijd te controleren.

 

Firefox 20 geeft desktopgebruikers ook een nieuwe Safari-achtige downloadmanager die uit de toolbar springt en gebruikers de mogelijkheid biedt om gedownloade bestanden te monitoren en previewen zonder naar een ander venster te moeten overschakelen.

De volledige lijst met nieuwe functies van Firefox 20 kun je bekijken in het officiële logboek met wijzigingen.

De drie gebreken die Mozilla op haar webpagina met beveiligingsadviezen publiceerde, zijn ook aangepakt in Firefox 20.

Wie de desktopversie van de browser gebruikt, kan automatisch upgraden naar Firefox 20. De Android-versie van Firefox 20 is beschikbaar in de Google Play Store.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Webbrowser