Nieuwe Chrome-browser boekt respectabele snelheidswinst - UPDATE

Google heeft de nieuwe versie van de browser Chrome gelanceerd. Chrome 27 is gemiddeld vijf procent sneller met het laden van websites. De browser is vanaf nu te downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux.

Google heeft met de nieuwe browser Chrome 27 een aanzienlijke snelheidswinst geboekt. De browser zou vijf procent sneller zijn met het laden van de gemiddelde internetpagina. Hoewel vijf procent niet als veel klinkt in eerste instantie, is een dergelijke snelheidswinst na alle eerder optimalisaties tijdens de browserwars, waarbij de verschillende fabrikanten constant tegen elkaar opboksten om hun engine de snelste te laten zijn, toch wel behoorlijk. Chrome was bovendien al niet de langzaamste onder de browsers.

Naast de snelheidswinst zijn er ook wat nieuwe features toegevoegd aan Chrome 27. Zo is de spellingscontrole van de browser verbeterd. Daarnaast is de adresbalk van Chrome genaamd Omnibox, die ook fungeert als zoekvenster, op fundamentele punten beter geworden volgens Google.

Voor ontwikkelaars is de mogelijkheid toegevoegd om gebruik te kunnen maken van de Sync FileSystem Application Programming Interface (API). Dit is een offline opslagmogelijkheid waar Chrome-apps in een aparte sandbox geautomatiseerd data mee kunnen synchroniseren op verscheidene systemen.

Gebruikers die beveiligingsproblemen opsporen in Chrome krijgen van Google een vergoeding. Er zijn veertien beveiligingsproblemen opgelost in Chrome versie 27. Het uitbetaalde geldbedrag dat de gebruikers krijgen voor het aanmelden van deze issues loopt uiteen van 500 tot 3.133,70 dollar.

Chrome 27 wordt automatisch gedownload wanneer de browser opnieuw opgestart wordt via het elegante update-systeem van Google. Handmatig is de nieuwe browserversie hier te downloaden.

Update 16:56 Met de nieuwe Chrome-browser kan ook worden geconverseerd, volgens onze collega's van ZDNet.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: browser, browserwars