abonneren

NewzCrawler

NewzCrawler is één van de weinige commerciële rss-readers, maar daar staat gelukkig wel wat tegenover.

Naast een prima ondersteuning voor podcasts en zelfs nieuwsgroepen (nntp), voortziet dit programma ook in handige extra's, zoals een newsticker die binnenkomende feeds als een lichtkrant onderaan uw scherm laat voorbijrollen, of tekstballonnetjes die u op de hoogte brengen van kanaalupdates. NewzCrawler maakt het met behulp van Microsoft Agent zelfs mogelijk om de artikelen te laten voorlezen – ook in het Nederlands. Het heeft alleen wel wat voeten in de aarde om deze optie 'aan de praat' te krijgen. Hebt u NewzCrawler op verschillende pc's geïnstalleerd (thuis en op het werk bijvoorbeeld), dan zult u ongetwijfeld de synchronisatiefunctie waarderen: via http/WebDav of ftp kunt u uw rss-feeds synchroon houden. Verder voorziet NewzCrawler ook in krachtige filters, kunt u uit verschillende visuele stijlen kiezen voor de weergave van de feeds, en kunt u uw eigen sneltoetsen creëren. Heel wat opties dus, die al bij al leiden tot een vrij complexe interface. Hebt u al deze mogelijkheden niet nodig, dan kunt u wel snel overschakelen naar een simple user interface modus.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • synchornisatie functie
  • voorleesfunctie
  • niet gratis
  • complexe interface
Newzcrawler is een schitterende uitgebreide rss-lezer met vele mogelijkheden. Maar hebt u al deze mogelijkheden niet nodig, dan rijst natuurlijk de vraag of u in dat geval niet beter af bent met een iets eenvoudigere – en gratis – rss-lezer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord