abonneren

NewsLeecher

Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we NewsLeecher.

Onder fanatieke downloaders zijn NewsLeecher en NewsBin de twee populairste programma's en ze ontlopen elkaar maar weinig qua mogelijkheden. Sterker nog: net als het onafscheidelijke concurrentenkoppel Internet Explorer en Firefox stuwen ze elkaar steeds hoger en nemen ze voortdurend elkaars nieuwtjes over.

Alhoewel NewsLeecher een fractie prettiger is in het werken met tekstgroepen, is ook dit programma niet geschikt om te discussiëren. Voor wat betreft het tweedegeneratiegebruik voldoet NewsLeecher echter prima. Ook voor het zware werk – het massaal downloaden van content op basis van nzb-bestanden – presteert NewsLeecher uitstekend dankzij uitgekiend serverbeheer en het on demand downloaden van reparatiebestanden. Handig is dat u vanuit NewsLeecher rechtstreeks naar bepaalde sites kunt springen, bijvoorbeeld naar filmdatabase IMDB om daar te kijken of een aangeboden film wat voor u is. De opslag van downloads is echter wat minder flexibel dan die van concurrent NewsBin. Net als die laatste biedt ook NewsLeecher een betaalde indexeerdienst voor het doorzoeken van nieuwsgroepen. Waar Newsbin u echter levenslange upgrades biedt voor één prijs, doet NewsLeecher dat slechts voor een jaar en dat vinden we wat minder.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goed serverbeheer
  • automatisch repareren
  • updates slechts één jaar
NewsLeecher scoort op features net iets minder dan NewsBin, en grijpt daarom naast ons predicaat Beste Product.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie