abonneren

Network Magic

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het opzetten van een thuisnetwerk kan de nodige frustraties met zich meebrengen. Welke wizards moet u doorlopen, waar moet u welke rechten instellen en is de boel überhaupt wel beveiligd tegen hackers? Cisco Network Magic neemt u deze zorgen uit handen.

Network Magic 5.5 van Cisco is erop gericht uw netwerk met gemak te configureren, beheren en beveiligen. Het programma kan uw mappen en printers delen over het netwerk. U hoeft hiervoor geen Windows-wizards te doorlopen, de rechten worden automatisch goed gezet. Ook is Network Magic een handige tool om problemen mee op te lossen. Als u zich afvraagt waarom uw internet zo traag is, kan Network Magic snelheidstests uitvoeren en het probleem lokaal of in de internetverbinding opsporen. Middels een schematisch overzicht kunt u uw netwerkapparaten in een topologie plaatsen en een type en naam toekennen om zaken overzichtelijker te maken.

Ook draadloze verbindingen kunnen beheerd worden vanuit de software. Naast de lijst met bekende netwerken beheert het programma ook de beveiligingsinstellingen van uw router. Daarnaast controleert Network Magic of er geen onbekende apparaten (indringers) op uw lokale netwerk zitten. Overige beveiligingsaspecten (zoals Windows Updates) worden ook gecontroleerd en u kunt periodiek screenshots van computers op uw netwerk laten maken. Een minpunt van de software is dat deze weigert te verbinden met onze WAG200-router, hoewel deze van Linksys (Cisco) afkomstig is. Ondanks invoer van het correcte wachtwoord en gebruikersnaam kan de configuratie van de router niet worden uitgelezen en kunnen we geen gebruik maken van de complete functionaliteit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksgemak
  • veel functionaliteit
  • inlogproblemen op Linksys-routers
Dit pakket biedt veel gebruiksgemak, zeker omdat u voor veel opties normaal gesproken diep in de spelonken van Windows moet duiken. Bovendien is de Basic-variant gratis te downloaden voor bezitters van een Linksys- of Cisco-router.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie