abonneren

NetLimiter 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
NetLimiter 3 is een ideaal pakket waarmee u centraal de maximale down- en uploadsnelheid van verschillende applicaties op een pc kunt regelen.

Als u met meerdere pc's een enkele internetverbinding deelt, is NetLimiter erg handig. Denk bijvoorbeeld aan een huisgenoot die continu bandbreedte verbruikt door films of muziek te downloaden, waardoor u niet eens fatsoenlijk kunt surfen.

Door NetLimiter op de pc te installeren waar veel mee wordt gedownload, kunt u tot op de byte nauwkeurig bepalen wat de maximale downloadsnelheid mag zijn van elke applicatie. Het instellen van zo'n limiet gaat supereenvoudig. NetLimiter toont standaard alle applicaties die toegang hebben tot internet. Door hierop te dubbelklikken, verschijnt er een venster waar u het aantal bytes, Kb's, MB's of GB's kunt opgeven. U bepaalt daarna of het om een download- of uploadlimiet gaat en plaatst een vinkje bij Enabled om de regel te activeren. Eventueel kunt u nog aangeven of dit voor specifieke tijden of continu geldt. Om te voorkomen dat de andere gebruiker de regels weer aanpast, moet u NetLimiter installeren onder het administratoraccount en ervoor zorgen dat de ander een standaardaccount heeft.

Behalve het perfect regelen van limieten, kunt u NetLimiter ook inzetten om verbindingen met internet te beëindigen of om het netwerkverkeer in z’n algemeen te monitoren. Er zijn eenvoudige charts waarop u per applicatie de download- en uploadsnelheden kunt aflezen, maar er worden ook uitgebreide statistieken bijgehouden. Deze statistieken, die de download- en uploadgegevens per uur, dag, maand of jaar tonen, kunt u op applicatie filteren en vervolgens opslaan als fotobestand.

Een minpunt van de nieuwe NetLimiter is de werking van de Remote Control. Het zou mogelijk moeten zijn om met de Remote Admin een (extra betaalde) Netlimiter-applicatie op een andere pc te kunnen beheren. Misschien is het daadwerkelijk mogelijk, maar wat wij ook proberen, we krijgen het niet voor elkaar en documentatie voor Windows 7 ontbreekt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • werkt zoals het moet
  • voor elke pc een licentie nodig
  • remote control werkt niet
Netlimiter is een prima pakket voor het monitoren en beheren van uw netwerkverkeer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: