abonneren

μTorrent

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het grote aanbod aan muziek- en filmtorrents oefent veel aantrekkingskracht uit. μTorrent 1.8.4 maakt het downloaden ook nog eens makkelijk.

μTorrent is gratis, maar u moet wel opletten bij het downloaden ervan. Als u het programma opzoekt via Google, wordt u overspoeld met malafide sites die allerlei kosten in rekening brengen voor het downloaden. Tijdens de installatie wil μTorrent ook nog een toolbar van Ask.com installeren. Uw doorzettingsvermogen wordt wel beloond, want het programma is een absolute topper.

De driedelige interface is erg overzichtelijk. In de linkerkolom staan de categorieën waarin uw torrents zijn ingedeeld, zoals voltooide, actieve en inactieve torrents. Het rechterdeel van het venster geeft een lijst van torrents weer, met daaronder alle details per torrent. Zo kunt u onder andere trackers toevoegen, bestandsprioriteiten aanpassen en snelheidsgrafieken bekijken. Ook beschikt het programma over een webinterface. Wanneer u deze inschakelt, start μTorrent een webserver, zodat u vanaf andere pc’s kunt inloggen. U kunt bijvoorbeeld uw thuis-pc alvast een torrent laten downloaden, terwijl u nog op uw werk bent. Ook het geheugengebruik is zeer beschaafd: zelfs tijdens het downloaden van meerdere torrents op volle snelheid gebruikte μTorrent minder dan 15 MB geheugen. Nieuw in versie 1.8.4 is de ondersteuning voor magnet bundling, met name interessant voor ontwikkelaars.

Heeft μTorrent dan helemaal geen nadelen? Vergeleken met een concurrent als Vuze wint het op de meeste fronten. μTorrent bevat echter geen ondersteuning voor plugins, maar sommige functies waarvoor Vuze een plugin nodig heeft, zitten standaard al in μTorrent. Op één van onze testopstellingen zorgde het programma voor een onbruikbaar langzame internetverbinding, zelfs als de uploadsnelheid beperkt werd. Dit is echter niet direct te herleiden tot het programma.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijk
  • weinig geheugengebruik
  • geen plugins
  • adware
Het enige echte nadeel van μTorrent blijft de installatieprocedure die, als u niet oplet, adware installeert. Op dit minpuntje na is μTorrent snel en eenvoudig te gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie