abonneren

Mozilla en Microsoft ruziën over Windows 8

Mozilla heeft in een blogpost boos gereageerd op Microsofts browserplannen met Windows 8. De ARM-versie van Windows 8 zou andere browsers dan Internet Explorer weren.

Al sinds de aankondiging van de ARM-versie van Windows 8, voornamelijk bedoeld voor tablets, is het onduidelijk wat wel en niet mogelijk is op het platform. In een nieuwe blogpost laat Mozilla weten het oneens te zijn met Microsofts beleid voor browsers op het ARM-platform. Effectief zou alleen Internet Explorer in de normale desktopomgeving gedraaid kunnen worden. Andere browsers kunnen alleen de Metro-interface gebruiken. Volgens Mozilla brengt dit de gebruiker effectief terug in het IE6-tijdperk, toen geen grol Microsoft te plat was om hun browser marktaandeel te geven. Andere nieuwssites trekken parallellen met de episode waarbij de Europese Commissie Microsoft moest dwingen om een browserkeuzescherm te implementeren.

Ook Google laat weten het met Mozilla eens te zijn. Microsoft heeft nog niet gereageerd op het geheel. Het is onwaarschijnlijk dat het bedrijf browsermakers daadwerkelijk verbiedt om applicaties te ontwikkelen, maar het kan platform-technische redenen aangrijpen om Internet Explorer te pushen. 

Bron: Mozilla

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie