abonneren

Mozilla brengt pushnotificaties voor inactieve sites naar Firefox

Een nieuwe functie binnen Firefox zorgt ervoor dat je ook pushnotificaties binnen kunt krijgen van websites die je niet al open hebt staan. Mozilla doet de feature vandaag uit de doeken.

Het was al mogelijk om pushnotificaties te ontvangen in Firefox, maar alleen van tabbladen die op dat moment open staan. Dat zorgt er volgens de browsermaker echter voor dat gebruikers een groot aantal tabbladen open moeten houden, zoals email, Facebook of WhatsApp.

Zware belasting

Dat de tabbladen zo open blijven staan, zorgt ervoor dat het werkgeheugen binnen de kortste keren vol zit. Door notificaties van inactieve tabbladen te sturen, hoeft dat niet meer.

Gebruikers moeten wel zelf aangeven van welke websites zij pushmeldingen willen ontvangen. Op dit moment zijn ook niet alle websites daar nog voor geschikt - ontwikkelaars moeten die mogelijk eerst implementeren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Firefox

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord