abonneren

Minimo

Als u werkt op een pda of smartphone met Windows Mobile, dan kunt u natuurlijk gewoon mobiel internetten met Internet Explorer. Echter zijn er ook alternatieven waaronder Minimo van Mozilla.

Op de desktop heeft Firefox al een behoorlijke positie veroverd, maar op het scherm van de mobiele telefoon begint het voor Mozilla nog maar net. Net als Firefox is deze browser voorzien van tabbladen, waarmee u makkelijk tussen websites wisselt. In tegenstelling tot de meeste andere browsers toont Minimo de ingetikte url onderin het scherm. Minimo 0.2 van Mozilla is geschikt voor Windows Mobile 5.0 en hoger. Voor gebruikers van Windows Mobile 4.2 is eventueel een oudere versie beschikbaar. Minimo stelt de download als exe en als cab beschikbaar, waardoor ook Mac- en Linux-gebruikers de browser kunnen installeren. Deze browser biedt onder andere tabbladen, rss-ondersteuning en ondersteuning voor sociale bookmarkdiensten, widgets en extensies. Toch valt hij in de praktijk tegen: de interface ziet er door de kleurrijke knoppen aantrekkelijk uit, maar de knoppen en pictogrammen wijken teveel af van de manier waarop applicaties in Windows Mobile gewoonlijk bediend worden. Diverse websites hebben we losgelaten op de browser. Eén website (die van de Postbank) komt niet door onze test: Minimo laat van deze website helemaal niets zien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • gemakkelijk te installeren
  • kleurrijk
  • afwijkende bediening ten opzichte van Windows Mobile
  • geeft niet alle websites correct weer
Minimo is een aardige browser die leuk is om uit te proberen. Echter moet er nog een hoop aan gesleuteld worden wilt u deze gebruiken als uw standaard browser.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: