abonneren

Mijn Webwinkel 5 Pro

Er zijn twee verschillende versies van Easy Computings Mijn Webwinkel 5. De belangrijkste verschillen tussen de Standaard- en de Pro-versie zijn dat de Pro-versie beschikt over een klantenloginsysteem, de mogelijkheid om kortingen te geven en de mogelijkheid om facturen uit te draaien met acceptgiro.

U kunt na het starten een demoadministratie openen of een nieuwe administratie starten. Na het invoeren van de eerste vier artikelen start de administratiewizard voor het selecteren van de taal, lay-out, basisvaluta, btw en betalingsmethoden. In de laatste stap kunt u uw ftp-gegevens invoeren. Daarna is de eerste versie van uw winkel klaar. Wanneer we het resultaat willen bekijken, komen we voor een verrassing te staan. De lay-out ziet er goed uit, maar er is maar één artikel opgenomen in de winkel. Als we de winkel nogmaals publiceren, wordt er niets meer getoond en krijgen we de melding dat er een database error is. Ook na herhaaldelijke pogingen lukt het ons niet om meerdere artikelen te publiceren. Nadat ontwikkelaars van Easy Computing onze computer remote hadden overgenomen, moesten ook zij concluderen dat het niet werkte. We zijn dus gestuit op een bug. Inmiddels heeft Easy Computing dit probleem verholpen waardoor alles nu naar behoren werkt. Houdt u er echter wel rekening mee dat u het programma moet updaten na installatie.

De lay-out van de webwinkel is vastomlijnd. Er zijn tientallen sjablonen waaruit u kunt kiezen en die zien er goed uit. U kunt pagina's toevoegen, titels en voetregels aanpassen en teksten maken met de ingebouwde tekstverwerker, maar het is niet eenvoudig om de kleuren van het gekozen sjabloon te veranderen. Het toevoegen en aanpassen van individuele artikelen is makkelijk, want alle opties worden keurig ondergebracht in een enkel, niet schaalbaar, venster. Via de importoptie kunt u meerdere artikelen tegelijkertijd importeren. Er worden veel verschillende bestandsformaten ondersteund.

Met Mijn Webwinkel Pro kunt u direct betalingen ontvangen met PayPal en verschillende iDeal-aanbieders als u daar een overeenkomst mee hebt gesloten. Wilt u dat klanten ook kunnen betalen met creditkaart, dan kunt u een van de voorgedefinieerde PSP's (Payment Service Provider) gebruiken. Nieuwe klanten worden ondergebracht in het klantenbeheer. U kunt deze klanten nieuwsbrieven toesturen. De verkopen worden geregistreerd en met de Omzetuitsplitsing krijgt u keurig overzichten gepresenteerd per klant, factuur, grootboeknummer of artikel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • niet afhankelijk van abonnement
  • veel keuze in lay-outs
  • database werkt niet optimaal
Met mijn Webwinkel 5 Pro kunt u met een beetje moeite een alleraardigste webwinkel draaien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: