abonneren

Microsoft start bug bounty-programma voor Insider-versie Edge

Microsoft nodigt security-experts uit om kwetsbaarheden te ontdekken in de Insider-versie van zijn Edge-browser. Beloningen kunnen daarbij oplopen tot maximaal 15.000 dollar.

Door te mikken op de meest recente versie van Edge voor Insider-gebruikers in de slow ring, hoopt het bedrijf uiteindelijk een stabielere versie van de browser aan te kunnen bieden aan reguliere Windows 10/Edge-gebruikers.

Microsoft zegt daarbij dat het voor kan komen dat kwetsbaarheden worden ontdekt die al bij het bedrijf bekend zijn. Mocht dat het geval zijn, dan wordt er alsnog een bedrag uitgekeerd van 1500 dollar - maar alleen aan degene die de bug 'als eerste' ontdekt.

Tien maanden

Het bug bounty-programma loopt tien maanden, tot 15 mei 2017. Afgelopen vrijdag nog werd bekend dat ook Apple met een dergelijk programma komt, voor macOS en iOS in het algemeen.

Voor Microsoft is het niet nieuw, want er lopen al langer verschillende initiatieven. Ook Google en Mozilla zijn enkele bedrijven die dergelijke premies aanbieden voor het vinden van lekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Edge