abonneren

Microsoft opnieuw onder vuur voor browserkeuze

Volgens de Europese commissie houdt Microsoft zich niet aan de gemaakte afspraak houdt om een browserkeuzescherm te tonen in Windows 7.

Naar nu blijkt is door een fout in service pack 1 van Windows 7 het browser-keuzescherm weer verdwenen. Dit is al ruim een jaar het geval. Microsoft geeft dit toe maar zegt niet eerder hiervan op de hoogte te zijn geweest.
Het was de bedoeling dat bij de installatie van Windows er een browserkeuzescherm wordt getoond, die de gebruiker de keuze geeft een andere browser als standaard browser te installeren, zodat Internet Explorer van Microsoft niet per definitie de standaard browser wordt.

Ondanks het wegblijven van het browserkeuzescherm bij Windows 7 is het gebruik van Microsoft’s Internet Explorer enorm gedaald. Zowel Google’s Chrome als Firefox zijn in gebruik bij ongeveer een derde van de Europese internetgebruikers. Internet Explorer wordt door ongeveer 28 % gebruikt. Dat is 17 % minder dan in 2010.
De vraag is nu of Microsoft echt niet wist van het verdwijnen van het keuzescherm of dat ze het stilzwijgend hebben verwijderd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord