Microsoft krijgt half miljard boete na verraad Google

Google is uit de school geklapt over het niet tonen van het browserkeuzescherm door Microsoft. Laatstgenoemde heeft daardoor 561 miljoen euro boete opgelegd gekregen.

Microsoft werd deze week door de Europese Commissie bestraft voor het anderhalf jaar lang niet tonen van een browserkeuzescherm tijdens de installatie van Windows. De reus uit Redmond moet maar liefst een half miljard euro ophoesten.

Je kan jezelf de vraag stellen hoe het kwam dat niemand de afwezigheid van het keuzescherm anderhalf jaar lang leek op te merken. Windows 7 Service Pack 1 verscheen in februari 2011, maar de Europese Commissie kreeg pas lucht van Microsofts nalatigheid midden 2012.

De Financial Times citeert nu enkele anonieme bronnen die verklaren dat concurrenten Google en Opera Microsoft verklikt hebben bij Europa.

Opera’s betrokkenheid is niet echt een verrassing. Het was de Noorse browserbouwer die de klacht tegen Microsoft indiende, wat uiteindelijk leidde tot de invoering van het browserkeuzescherm.

Googles rol daarentegen lijkt een teken van de bittere strijd die de twee rivalen met elkaar uitvechten. De zoekgigant zit momenteel zelf verwikkeld in een Europees antitrustonderzoek en heeft dat te danken aan - je raadt het nooit - Microsoft.

Maar daar stopt het niet. Microsofts Scroogled-campagne valt Gmail aan ten voordele van Outlook.com en Google stopt binnenkort met Exchange ActiveSync-ondersteuning voor Windows Phone. De twee bedrijven zijn een venijnig spelletje aan het uitvechten.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: browser, boete