abonneren

Internet Explorer wint terrein

Microsoft browser Internet Explorer wint na een jarenlange daling weer marktaandeel terug. Internet Explorer eindigde in 2011 met een marktaandeel van 51,87% als desktopbrowser en haalde afgelopen maand een marktaandeel van 53,83%.

Alle concurrerende browsers lieten zonder uitzondering een daling zien in maart. Uit de cijfers van Net Applications blijkt Internet Explorer een kleine opleving te hebben. Internet Explorer is wereldwijd de meest gebruikte browser maar staat onder druk van de concurrentie en met name Google Chrome. Ook Safari laat over een langere periode een groei noteren terwijl Firefox, Opera en de overige browsers een lichte daling laten zien, vooral Firefox is met een marktaandeel van 20 procent gedaald naar het niveau van begin 2009. Ook Chrome verloor een procent in de periode van februari tot maart met een marktaandeel van 18,6 procent.

Bescheiden rol IE op mobiel
Kijken we naar de smartphones en tablets dan is het een heel ander verhaal en heeft IE slechts een marktaandeel van 0,5 procent. Safari is hier, dankzij de populariteit van de iPhone, heer en meester met een marktaandeel van 60,5 procent. De Android-browser heeft een marktaandeel van 18,3% en Opera Mini 15,4%. Dit volgens de cijfers van Net Applications. Een marktanalist Statcounter, ziet het marktaandeel van IE juist dalen de afgelopen maand. Het marktaandeel van Internet Explorer zou met 34,8% slechts marginaal hoger zijn dan Chrome (30,9%).

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord