abonneren

Microsoft 'Alleen Edge speelt Netflix-video's in 1080p af'

De beste browser voor het afspelen van Netflix blijkt Edge. Dze ondersteunt films en series op 1080p, terwijl Chrome, Firefox en Opera blijken steken op 720p.

Microsoft claimt dat althans. Inmiddels is er ook bevestiging gekomen uit onafhankelijke hoek via PC World. Je kunt het overigens ook zelf testen door ctrl+alt+shift+d in te drukken terwijl je Netflix-video's afspeelt in je browser.

Wie op zijn computer Netflix in de beste kwaliteit wil kijken maar dat liever niet via Edge doet, kan ook altijd nog de Netflix-app voor Windows 10 downloaden. Ook die speelt 1080p-films af zoals ze eruit horen te zien.

Wat kan Edge wel?

Windows 10 is inmiddels bijna een jaar uit en Edge is nog altijd niet helemaal af. Zo komen pas volgende maand extensies uit voor het grote publiek dankzij de Anniversary Update. De browser heeft mede daardoor maar een klein deel van de browsermarkt in handen.

Microsoft legt dan ook graag de nadruk op wat Edge wél goed kan. Naast streamen verkondigde het bedrijf eerder ook dat Edge de meest energiezuinige browser is. Later werd dat weer ontkracht door Opera, die aantoonde dat de Opera-browser (goh) hierin beter is.

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Edge