We hebben Maxthon 3 jaar geleden voor het laatst onder de loep genomen. Toen gebruikte de browser (versie 2.5) nog standaard de Internet Explorer-engine om websites weer te geven. Nu staan de zaken er anders voor.

We zijn aanbeland bij versie 4. Net als in versie 3 bevat Maxthon zowel de Trident- als WebKit-engine om websites op te bouwen. Websites die er in WebKit niet goed uitzien, kunnen dan in de IE-engine worden weergegeven.

Zoals de naam al doet vermoeden, zet deze versie stevig in op de cloud. Om de browser optimaal te gebruiken is het handig om een Maxthon Passport-account aan te maken. Direct na het aanmaken wordt namelijk alle browserinformatie gesynchroniseerd: extensies, favorieten, advertentiefilters, tabbladen en meer.

Belangrijk in versie 4 is Cloud Push, waarmee het mogelijk is tekst, afbeeldingen en links naar de cloud te sturen. Vervolgens kan je er op andere apparaten bij, dat kan een andere computer zijn, maar ook een Android-smartphone of iPhone. Hetzelfde geldt voor downloads: je kunt in de cloud downloads bewaren, zodat ze op andere apparaten geopend kunnen worden. Naast de cloudfuncties zijn alle uitgebreide functies nog van de partij. Je moet dan denken aan een ingebouwde advertentieblokker, muisgebaren, automatisch invullen, een kladblok en meer. Hoewel de lijst indrukwekkend is, moet je wel rekening houden met af en toe een onoverzichtelijke interface en hier en daar wat gebrekkig Nederlands of zelfs Engels.

Maxthon Cloud Browser 4 is qua functies een geduchte concurrent van de gangbare spelers. De browser draait op Windows, OS X, Android en iOS, maar Maxthon had nog even wat meer aandacht mogen besteden aan de afwerking. Dan kon de browser écht concurreren met grote namen als Mozilla Firefox en Google Chrome.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

uitgebreide cloudmogelijkheden

erg veel functies

beschikbaar op alle gangbare platformen

Minpunten

Cloud Download werkt niet altijd even goed

soms wat rommelig

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten