abonneren

Mail To Go

Mail to Go PRO is van dezelfde makers als Web to Go, dat we een tijdje geleden testten. In dit geval is het geen websitebouwer, maar een online online e-mailmanager.

Net als Web to Go is het pakket bedoeld om gebruikt te worden in combinatie met een webhostingpakket.

De installatie verloopt net als bij Web to Go redelijk moeizaam. Zo is er ook hier een FTP-server nodig waarop volledige rechten (ook verwijderen van bestanden) nodig zijn. Als we de index openen krijgen we een webformulier te zien waarin we onder andere de toegangsgegevens tot een MySQL-database moeten opgeven. Opvallend is dat onder Internet Explorer 7 er helemaal niets gebeurd als we het formulier willen versturen. Onder Firefox lukt het wel meteen.

De basis van Mail to Go bestaat uit vier tabbladen; groepen, abonnees, verstuur en sjablonen. Onder abonnees kunt u contactpersonen invoeren, die u dan weer in bepaalde groepen kunt verzamelen. Onder verstuur kiest u een van de (33 standaard) sjablonen, een verzend e-mailadres, de naam van de verzender en aan welke groep of persoon het mailtje gericht wordt. Jammer is dat u niet meerdere groepen tegelijk kunt selecteren; het is of één groep/persoon, of ‘iedereen’. Mail to Go is gebaseerd op PHPmailer en Sendmail; beide gratis webmail scripts. Gebruikers kunnen zich gemakkelijk uit uw mailinglist verwijderen, dus veel klachten over spam zult u niet krijgen.

Test: Menno Hagens

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • Opt-in en opt-out werken goed
  • Relatief duur
  • Geen uninstall-optie
Het feit dat dit pakket gebaseerd is op twee gratis webmailscripts, doet de vraag reizen wat precies de reden is dat u er 119 euro voor moet betalen. De Nederlandse vertaling? De mooie schil om de scripts heen? Ook leveren de installatie en het gebruik wat moeilijkheden op, die bij zo'n consumentenpakket eigenlijk niet zouden mogen voorkomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: