abonneren

Magix Website Maker

Met Magix Website Maker zet u in een oogwenk een website in elkaar – maar die is wel statisch en 100 procent flash.

Een eigen website maken zou niet moeilijk moeten zijn met Magix Website Maker. Aan duidelijkheid ontbreekt het in elk geval niet: Magix levert een gedrukte Nederlandstalige handleiding mee en op de cd staat een interactieve workshop waarin voor tien veel voorkomende activiteiten stapsgewijs wordt uitgelegd hoe ze moeten worden gedaan. Minder fraai is dat er ongevraagd allerlei (deels oude) Magix-software wordt meegeïnstalleerd, zoals Foto Manager 2006 en Music Manager 2006. Goedbedoeld, maar misschien wil de gebruiker dit helemaal niet.

Bij de website krijgt u 250 MB opslagruimte. Dat blijft een jaar geldig; daarna betaalt u " 2 per maand om uw website in stand te houden. Houd er rekening mee dat u uw oude website lastig kunt ‘meenemen’. Wisselen tussen de 24 meegeleverde sjablonen is ook lastig: wilt u een ander uiterlijk, dan moet u volledig opnieuw beginnen. Dat is nogal een nadeel ten opzichte van gratis cms-systemen zoals Joomla en WordPress, waar u eindeloos van sjabloon kunt wisselen.

Website Maker is een aanrader als u met weinig moeite een statische website wilt maken. Het is minder geschikt voor websites die u dagelijks van vers nieuws of foto’s wilt voorzien, of voor wie graag experimenteert met websiteplug-ins en andere extra’s. Dat komt doordat u niet zelf in de html aanpassingen kunt doen; het pakket levert als eindresultaat een flashwebsite. Magix levert veel leuke elementen mee, maar wie wil afwijken van de standaard krijgt het moeilijk. Doordat uw website 100 procent flash is, is deze lastig door Google te indexeren. Daar staat tegenover dat u uw website overal ter wereld via de browser kunt beheren. Maar dat kan bij de gratis cms-systemen ook.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel resultaat
  • Veel uitleg
  • Inflexibel
  • Wisselen tussen sjablonen niet mogelijk
  • Flash-website
Een aardig pakket als u zonder moeite een grafisch mooie website wilt maken, maar voor ervaren gebruikers te inflexibel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie