abonneren

Junior iPad-browser van Mozilla

Mozilla kondigt een prototype aan van een webkit-browser voor de iPad on der de naam 'Junior'. Het is een browser zonder tabs en zoekbalk.

Mozilla, maker van Firefox, is nog steeds grote afwezige op de iPad, maar heeft de afgelopen maanden aan een totaal nieuwe browser gewerkt. De browser is van de grond af aan gebouwd voor de iPad.  Alex Limi van Mozilla stelt dat de huidige Safari-browser een ‘miserabele ervaring’ biedt, ook al erkent hij dat het momenteel de beste optie op de tablet is. 

Fullscreen-browsing met Junior

De Junior-browser is full-screen en biedt geen tabbed-browsing zoals we dat tegenwoordig van browsers gewend zijn. Het heeft slechts twee knoppen: een terug-knop en een plus-teken. De knoppen kunnen ook worden uitgeklapt met meerdere opties. Wanneer je op de plus-knop drukt dan krijg je een menu te zien met de drie belangrijkste opties. Deze opties omvatten recente pagina’s, favorieten en een zoek/adresbalk. De drie opties nemen elke een derde van het scherm in beslag (zie afbeelding). Wanneer je iets zoekt dan worden de resultaten getoond over je favorieten.

 Junior browser ipadscherm

Mozilla Junior biedt ook ondersteuning voor verschillende accounts en private browsing. Het is nu nog een prototype en het zal nog wel even duren voordat de browser uitkomt.

 

 

Bron: Techcrunch

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord