abonneren

Ivisit Presenter

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Ivisit Presenter.

Het kost even wat tijd om de werking van Ivisit Presenter te doorgronden. De gebruiksvriendelijkheid had wat dat betreft een stuk beter gemogen. Dit neemt niet weg dat Ivisit Presenter de moeite van het proberen waard is. Wat betreft functionaliteit overtroeft dit pakket alle anderen.

Het uitnodigen van videochatters gaat eenvoudig en nadat u ze hebt gebeld, verschijnt er keurig een extra venster met het beeld. Het weergegeven beeld is klein en is alleen te vergroten in een aantal vastgestelde formaten. Het grootste formaat naast fullscreen is 640 x 480, maar bij dat formaat wordt het beeld schokkerig of staat het zelfs stil.

Het fijne aan Ivisit Presenter is dat u met meerdere mensen tegelijkertijd kunt videochatten. Hiervoor biedt Ivisit verschillende indelingen van de interface aan om het scherm te optimaliseren voor het delen van applicaties, presentaties, een browser of uw desktop. Alle andere gebruikers kunnen deze beelden volgen of zelf de controle overnemen. Daarnaast kunt u met al deze mensen tekstchattten of zelfs aparte chatrooms aanmaken, zodat deelnemers aan de chat met elkaar in conclaaf kunnen gaan.

Allemaal ontzettend leuk, maar het grote probleem is dat als u met meerdere personen iets deelt, het programma bijna niet vooruit te branden is. Gelukkig blijven de videobeelden redelijk zichtbaar en is er met het geluid niets mis, maar echt lekker samenwerken is onmogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • meerdere chats tegelijk
  • chatrooms
  • weinig bruikbare videoafmetingen
  • programma bij vlagen erg traag
Het is jammer dat het gebruiksgemak van Ivisit Presenter niet optimaal is, want het idee achter dit programma is buitengewoon goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie