abonneren

Internet Explorer virtueel te gebruiken in andere besturingssystemen

Programmeurs en website-bouwers weten dat Internet Explorer niet de makkelijkste browser is om mee te werken. Je moet er vaak net andere code voor schrijven, en de browser werkt niet op alle besturingssystemen. Maar Microsoft komt de webdevelopers tegemoet, door IE beschikbaar te maken in systemen die het normaal niet ondersteunen.

De virtuele versie van Internet Explorer heet RemoteIE en werkt via Microsoft eigen clouddienst Azure. Met het programma kunnen ontwikkelaars de nieuwste versie van Explorer draaien op Windows 7 of Windows 8(.1) en OS X, maar ook op mobiele apparaten met Android of iOS.

Nieuwste browser

Zo kunnen ontwikkelaars zien hoe hun website of web-app er in de nieuwste versie van de browser uit ziet. Die is op dit moment alleen nog verkrijgbaar op Windows 10, wat nog steeds in de preview-fase zit. Veel ontwikkelaars hebben dat besturingssysteem nog niet beschikbaar, of het staat op ander systemen waardoor het lastig is om bugs te vinden.

Gratis

Ontwikkelaars kunnen gratis gebruik maken van RemoteIE, maar maximaal één uur per sessie. Ook kan maar een beperkt aantal keren van de tool gebruik worden gemaakt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Laatste Vacatures