abonneren

Internet Explorer-lek vandaag gedicht

Microsoft heeft gisteren een fix uitgebracht waarmee met een klik het gevaarlijke beveiligingsgat in de Internet Explorer wordt gedicht. Vandaag brengt Microsoft een tussentijdse update uit die via de automatische Windows Update het probleem definitief oplost.

Wie automatische updates aan heeft staan hoeft in principe niets te doen. De update die Microsoft vandaag uitbrengt repareert het gat in Internet Explore en repareert ook andere zaken.

De Fix It-reparatie is een tijdelijke oplossing die het gat alleen dicht voor 32 bits Windows-systemen. Ook moet de Internet Explorer helemaal up to date zijn met alle eerder uitgebrachte updates. Wie een 64 bits systeem heeft of niet helemaal bij is met updaten doet er verstandig aan de officiële update vandaag af te wachten.

Deze week werd bekend dat er een veiligheidslek zit in de Internet Explorer die malwaremakers de mogelijkheid biedt om Trojaanse paarden de computer van de Internet Explorer-gebruiker te installeren. Microsoft meldt nog dat er gelukkig tot nu toe weinig Internet Explorer-gebruikers zijn getroffen door het lek.
http://support.microsoft.com/kb/2757760#FixItForMe

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: