abonneren

Internet Explorer 10 eindelijk ook voor Windows 7

Zo’n twee jaar na aankondiging is Internet Explorer 10 nu dan eindelijk beschikbaar voor Windows 7-gebruikers. De gerenoveerde browser zal worden gepusht via Windows Update.

Microsoft heeft Internet Explorer 10 beschikbaar gesteld voor Windows 7. Voor Windows 8 was de browser al langer beschikbaar. IE10 is een stuk sneller en heeft een brede ondersteuning voor nieuwe webstandaarden. Het heeft wel een tijdje geduurd voor Microsoft’s nieuwe surf-programma beschikbaar was, want hij werd twee jaar geleden net na de komst van IE9 al aangekondigd.

Push it

Aangezien Microsoft wil dat zoveel mogelijk Windows-gebruikers overstappen naar IE10, wordt de browser in de komende weken gepusht via Windows Update. Gebruikers van Windows 7 met Service Pack 1 en Windows Server 2008 R2 zullen de browser daardoor automatisch geïnstalleerd krijgen. Organisaties kunnen de installatie blokkeren met de beheertools in Windows Server Update Services of Systems Management Server, zoals gebruikelijk. Meer dan de helft van de internetgebruikers wereldwijd surft nog altijd met Internet Explorer. Er zullen dus een hele hoop mensen overschakelen naar versie 10 in de komende weken.

Track me not-register

Internet Explorer 10 is enigszins omstreden, omdat Microsoft ervoor heeft gekozen om de Do Not Track-optie automatisch aan te zetten. Adverteerders zijn daar niet zo van gecharmeerd. Yahoo is alvast voornemens het signaal volledig te negeren.

Microsoft stelt dat IE10 op Windows 7 tot een maximum van twintig procent sneller is dan IE9. Er worden dertig nieuwe webstandaarden ondersteund, waaronder uiteraard de meest recente versies van HTML5. IE10 is nu te downloaden voor Windows 7-gebruikers in 95 talen, waaronder de Nederlandse. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Ie10, Internet Explorer 10