abonneren

Instantbird

Van de makers van Firefox is er een nieuwe chatclient, met de niet zo aansprekende naam Instantbird. De ondersteuning voor chatnetwerken is zeer uitgebreid.

Instantbird legt verbinding met vrijwel alle chatprotocollen, waaronder AIM, Facebook Chat, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, Netsoul, QQ, Simple, Twitter, XMPP, Yahoo en Yahoo JAPAN. Al deze protocollen worden overzichtelijk in één enkele applicatie geïntegreerd en je contacten komen mooi in een lijst te staan. Handig is ook de optie om je Twitter-account binnen de applicatie als chat weer te geven. Je krijgt dan een helder overzicht van je tijdlijn en kunt direct berichten sturen naar je followers.

Slim is de overzichtelijke manier waarop je je contacten kunt groeperen. Het pakket maakt gebruik van tags die je aan een contact verbindt. Zo kan iemand zowel de tag 'vriend' als de tag 'collega' hebben, waardoor hij makkelijk terug te vinden is. Ook kan het pakket meerdere chats samenvoegen als een persoon gebruikmaakt van meerdere chatnetwerken. Op deze manier krijg je een doorlopende verhaallijn van al je gesprekken met dit contact: handig! Ten slotte biedt het pakket slimme hulp bij het kopiëren en plakken van tekst, waarbij automatisch de onleesbare karakters worden weggehaald en per tekstregel de tijd en datum worden toegevoegd.

Instantbird is opensource en maakt gebruik van de Mozilla XUL-gebruikersinterface. Deze gebruikersinterface is snel en efficiënt en maakt het eenvoudig de applicatie van een ander uiterlijk te voorzien. Daarnaast heeft het pakket een open pluginstructuur, zodat je zelf uit de meer dan 250 verkrijgbare plugins kunt kiezen om het pakket aan je wensen aan te passen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • vrijwel alle messengers in één applicatie
  • Nederlandstalig
  • moet zich nog bewijzen
Instantbird is een rechttoe rechtaan chatclient, eenvoudig in gebruik en flexibel aan te passen. Als je geen behoefte hebt aan overbodige toeters en bellen en bovendien op verschillende chatnetwerken tegelijkertijd aanwezig wilt zijn, raden we je dit pakket zeker aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie