abonneren

Hotdog PageWiz

Heel lang geleden waren HotDog en CoolCat twee van de populairste html-editors. CoolCat lijkt inmiddels ter ziele, maar HotDog is er nog altijd.

Destijds hadden we goede ervaringen met het product, dus we hadden hoge verwachtingen voor deze test. PageWiz is een versie speciaal voor beginners en logischerwijs heeft producent Sausage de meeste geavanceerde functies eruit gelaten. Met de meeste bedoelen we in dit geval helaas ALLES. Nou ja, het is nog steeds een sterk product, voor een lage prijs, toch? Ook hier moeten we helaas nee verkopen. Ondanks de beperkte mogelijkheden is PageWiz erg duur.

Ja of Nee


En wat nog veel erger is: we krijgen er met geen mogelijkheid iets nuttigs mee gedaan! Zolang we de grafische editor-tab van het programma open hebben staan werkt geen enkele knop. Klikken we bijvoorbeeld op de knop Insert Picture, dan komt er een dialoogvenstertje met de vraag of we de pagina niet eerst willen opslaan voordat we verder gaan. Hier op Ja of Nee klikken maakt niets uit, want er gebeurt in beide gevallen niets!

Zelfs een verse installatie werkt niet


De andere knoppen geven ook geen gehoor aan onze commando’s en als we de pagina na handmatig bewerken willen opslaan, blijkt het op schijf aangemaakte document leeg te zijn. We proberen verschillende dingen, maar zelfs het systeem opschonen en een vers gedownloade HotDog installeren blijft problemen geven.

Zoveelste poging


De tweede poging lijkt iets beter te werken. Zo krijgen we onder de html-tab zowaar respons als we op knoppen klikken. Helaas blijkt er weinig intelligentie in het programma te zitten, want standaard worden elementen buiten de eigenlijke html-code ingevoegd. Nog steeds toont het grafische tabblad niets van onze noeste inspanningen, wat getuigt van een heel buggy product. Zelfs gratis zouden we HotDog niet willen gebruiken ­- een flinke tegenvaller.

Tekst: Menno Hagens

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen
  • Programma is onbruikbaar.
Het eens veelgebruikte HotDog PageWiz is niet met z'n tijd meegeggaan. In het gebruik is het programma zo dramatisch, dat we het niet zouden willen gebruiken, zelfs als het gratis was.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord