abonneren

Mozilla: Helft Firefox-gebruikers nog op Windows 7

Mozilla maakt bekend dat de helft van alle Firefox-gebruikers nog altijd Windows 7 draait. Het Firefox Hardware Report maakt dat duidelijk via geanonimiseerde data.

Het bedrijf maakt die data met name inzichtelijk voor developers, die daarmee 'de Firefox-ervaring' voor gebruikers van de browser kunnen verbeteren. De meest recente cijfers zijn afkomstig uit september 2016. Windows 7 heeft daar nog een aandeel van 45 procent. Windows 10 draait op 26 procent van de pc's, en Windows XP eindigt als derde met toch nog een aandeel van 10 procent.

CPU en GPU

Uit de statistieken blijkt ook dat meer dan 60 procent van de Firefox-gebruikers een dualcore-processor bezit, tegenover 20 procent met een quadcore. CPU's zijn grotendeels van het merk Intel, met snelheden die schommelen tussen de 2,3 GHz en 2,69 GHz. Ook valt op dat de meeste gebruikers geen dedicated videokaart hebben, maar het stellen met een on-board GPU.

RAM, Flash en resolutie

Een derde van de Firefoxers  heeft 4 GB RAM, maar Mozilla merkt op dat 8 GB in opkomst is. 77 procent van de computers heeft Flash geïnstalleerd. Dat aantal neemt af, want in mei 2016 was dat percentage nog 82 procent. Tot slot wordt de resolutie van 1366 x 768 pixels het vaakst gemeten - een laptopresolutie bij uitstek. Daarna is 1920 x 1080 het meest vertegenwoordigd.

Bron: Firefox Hardware Report

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Firefox, Windows 7

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord