abonneren

Greenbrowser 4.8

Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Daarnaast is er een fanatieke groep gebruikers die zweren bij Opera, Safari of zelfs Chrome, maar wist u dat er nog veel meer alternatieve browsers zijn? Neem bijvoorbeeld de Chinese browser Greenbrowser. We kijken naar versie 4.8.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Een browser uit China, met een Nederlandse vertaling, op basis van Internet Explorer. Met GreenBrowser kunt u browsen in verschillende tabbladen, favorieten opslaan in groepen en via een apart zoekvak zoeken in Google (of andere zoekmachine). Handig is de optie om pagina's op te vragen middels een korte code, oftewel een url-alias. Door bijvoorbeeld 'yh' in te toetsen in het adresvak gaat u direct naar www.yahoo.com. U kunt zelf dergelijke codes toevoegen.

GreenBrowser ondersteunt het bedienen van de browser via muisbewegingen. Een klik op de rechtermuistoets in combinatie met een beweging naar links brengt u terug naar de vorige pagina. Het zou mogelijk moeten zijn om Flash-filmpjes op te slaan, maar dit werkte bij ons niet. U kunt verder een downloadmanager toewijzen die het downloaden van bestanden afhandelt. Tot slot is het mogelijk het uiterlijk van het programma te wijzigen middels skins.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreide mogelijkheden
  • flash-filmpjes opslaan werkt niet
Greenbrowser is grappig om eens in actie te zien, maar of u er bij zal blijven is de vraag.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: