abonneren

GreatNews 1.0 beta

GreatNews is nog niet zo bekend en daar zal het feit dat er sprake is van een bètaversie zeker iets mee te maken hebben. Toch heeft deze rss-lezer heel wat troeven.

Om te beginnen is de tool erg responsief en worden feeds ook opvallend snel opgehaald. Maar er is meer. Via een uitklapmenu kunt u de feeds in een zestal verschillende weergaven bekijken, waaronder Simple, Firefox Sage en Newspaper. Leuk is ook de (beperkte) statistische module, waarbij u de top-x van de meest (recent) bezochte feeds evenals van de meest/minst actieve feeds van de laatste 60 dagen te zien krijgt.

Ook de functie 'news watch' weet ons te bekoren: u laat automatisch een of meer trefwoorden monitoren – waarbij u gedetailleerd kunt aangeven waar precies naar die termen moet worden gezocht – en de binnengekomen berichten die aan uw zoekopdracht beantwoorden krijgen automatisch de door u ingestelde voor- en achtergrondkleur en de gewenste weergave mee. Via uitklapmenuutjes kunt u de weergegeven artikelen makkelijk filteren, zowel op datum (vandaag, laatste 7/30 dagen) als op andere criteria: ongelezen of gelabeld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • responsief
  • handig
  • beta versie crasht met enige regelmaat
Tijdens onze tests crasht het programma wel tweemaal, maar we nemen aan dat de bètastatus daar de schuld van is. In elk geval kijken we uit naar de definitieve release!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord