abonneren

GoToWebinar

Met GoToWebinar organiseert webconferenties tot zo'n duizend deelnemers.

Een zakenman vergeet op kantoor een belangrijk bestand, maar kan dankzij een beveiligde webdienst op afstand toegang krijgen tot zijn pc. De man bespaart tijd en de belangrijke afspraak of presentatie kan alsnog doorgaan. Met die reclamespot prijst Citrix de dienst GoToMyPC aan, maar het GoTo-aanbod omvat heel wat meer dan toegang tot bestanden op afstand. Denk bijvoorbeeld aan GoToMeeting, een dienst om online bijeenkomsten te organiseren, waarbij ook documenten kunnen worden uitgewisseld. Het nieuw gelanceerde GoToWebinar is een uitbreiding hierop, bedoeld voor het organiseren van grote webevenementen tot zo’n duizend deelnemers. Productdemonstraties, trainingen of het presenteren van de financiële jaarcijfers zijn mogelijke toepassingen, waarmee bezoekers reistijd kunnen besparen en de gebruiker het bereik van een boodschap kan vergroten. Een eenmansbedrijf kan zich daarmee presenteren alsof het een multinational betreft. Bezoekers van het webevenement hoeven geen software te installeren: ze tikken een url in de browser in om mee te kijken naar de presentaties.
Het organiseren van een evenement kost weinig moeite: u kiest een datum en tijdstip en vult titel, omschrijving en contactgegevens in. Op een volgend tabblad kiest u een opmaak en kunt u logo’s en andere grafische bestanden toevoegen. Wanneer een bezoeker binnenkomt, verschijnt een toegesneden welkomstboodschap. Het derde en laatste tabblad geeft de mogelijkheid om met inschrijvingen te werken. Citrix vraagt een vaste prijs van $ 99 per maand, waarbij een abonnee onbeperkt gebruik kan maken van de faciliteiten. Wel jammer is dat u voor de 30-dagen probeerversie verplicht bent om uw creditcardgegevens in te vullen en zelf u binnen de probeerperiode moet opzeggen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • onbeperkt gebruik
  • betaalbaar, ook voor kleinere bedrijven
  • probeerversie vereist creditcardgegevens
GoToWebinar is zeker een pakket dat het overwegen waard is, en betaalbaar. Jammer is dat bij de trail-versie wel een creditcard nodig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie