abonneren

Google Talk video plug-in

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Google Talk.

De plugin voor Google Talk is snel geïnstalleerd. Het uitnodigen van vrienden om mee te chatten gaat via Gmail. U kunt hiervoor een standaardtekst aanmaken en vervolgens vijftig verschillende mensen uitnodigen. Tevens is het mogelijk om contacten van een Yahoo- of Hotmail-account te importeren.

Het enige wat u in uw profiel kunt aanpassen, is uw naam. Deze wordt samen met uw e-mailadres getoond aan de ontvanger. Er zijn verder geen privacyinstellingen om aan te passen, u kunt geen backups maken van uw contactenlijst en het is ook niet mogelijk om een videoboodschap op te nemen of te mailen.

Als u iemand belt, verschijnt er een minuscuul venster waarin zowel het beeld van uw gesprekspartner als dat van u wordt getoond. U mag dit venster schalen en u kunt het beeld ook fullscreen bekijken. Dit raden we niet aan, omdat er dan van het beeld weinig overblijft. Het geluid is goed en u kunt tegelijkertijd met uw contactpersoon chatten.

De functionaliteit van Google Talk is zeer beperkt, want iets anders dan chatten is niet mogelijk. U kunt geen bestanden delen, niet videochatten met meerdere personen tegelijkertijd en ook niet iets simpels als een auto-awayfunctie inschakelen als u meer dan tien minuten niet actief bent.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geluid is goed
  • weinig functies
  • beeld alleen goed bij klein formaat
Google Talk valt tegen. U kunt deze applicatie beter zien als een leuk extraatje dan als een volwaardig videochatprogramma.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie