abonneren

Google Talk video plug-in

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Google Talk.

De plugin voor Google Talk is snel geïnstalleerd. Het uitnodigen van vrienden om mee te chatten gaat via Gmail. U kunt hiervoor een standaardtekst aanmaken en vervolgens vijftig verschillende mensen uitnodigen. Tevens is het mogelijk om contacten van een Yahoo- of Hotmail-account te importeren.

Het enige wat u in uw profiel kunt aanpassen, is uw naam. Deze wordt samen met uw e-mailadres getoond aan de ontvanger. Er zijn verder geen privacyinstellingen om aan te passen, u kunt geen backups maken van uw contactenlijst en het is ook niet mogelijk om een videoboodschap op te nemen of te mailen.

Als u iemand belt, verschijnt er een minuscuul venster waarin zowel het beeld van uw gesprekspartner als dat van u wordt getoond. U mag dit venster schalen en u kunt het beeld ook fullscreen bekijken. Dit raden we niet aan, omdat er dan van het beeld weinig overblijft. Het geluid is goed en u kunt tegelijkertijd met uw contactpersoon chatten.

De functionaliteit van Google Talk is zeer beperkt, want iets anders dan chatten is niet mogelijk. U kunt geen bestanden delen, niet videochatten met meerdere personen tegelijkertijd en ook niet iets simpels als een auto-awayfunctie inschakelen als u meer dan tien minuten niet actief bent.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geluid is goed
  • weinig functies
  • beeld alleen goed bij klein formaat
Google Talk valt tegen. U kunt deze applicatie beter zien als een leuk extraatje dan als een volwaardig videochatprogramma.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord