abonneren

Google brengt 64-bit-versie Chrome uit

Google heeft een nieuwe 64-bit-versie van Chrome uitgebracht voor Windows. De browser is daarmee nu officieel uit de bèta, zegt Google. De browser is een stuk sneller en stabieler dan de 32-bit-versie.

Voor die tijd was Chrome alleen in 32 bit verkrijgbaar op Windows, al had het internetbedrijf eind vorige maand al een 64-bit-versie in de bèta gebracht. Volgens Google is Chrome nu stabiel genoeg voor een officiële release.

Handmatige download

Gebruikers die de verbeterde download willen hebben, zullen die handmatig van internet moeten halen. De standaard-versie van Chrome 37 wordt niet automatisch geüpdate, maar moet van de site gehaald worden.

Voordeel

Als je dat doet, krijg je wel flinke voordelen. Zo crasht de browser minder vaak bij het renderen, en is het zo'n 15% sneller bij het coderen van video's naar YouTube. Zeker voor power-users is de nieuwe versie een uitkomst.

Volgens Google is het grote probleem wel dat sommige plugins niet werken in de 64-bit-browser. Tot dat gerepareerd wordt, blijft de browser opt-in. Daarna wil Google uiteindelijk alle gebruikers overzetten naar de 64-bit-browser.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: 64 Bit

Nieuws headlines

Laatste reactie