abonneren

Gladinet Cloud Desktop

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met Gladinet Cloud Desktop 3.0 kun je eenvoudig online opslagdiensten direct toegankelijk maken in de verkenner.

Het pakket ondersteunt een flinke set opslagproviders: we tellen er vijfendertig, waaronder Google Docs, Picasa, Windows Live SkyDrive en Amazon. Al deze services worden mooi onder elkaar in de Gladinet-drive als mappen weergegeven. Het beheer van het pakket doe je in de managementconsole, waar je op een overzichtelijke manier services kunt toevoegen en verwijderen en opties kunt instellen.

Het pakket is gratis, maar er is wel een betaalde Pro-versie die extra mogelijkheden heeft. Zo gebruikt deze versie een ssl-verbinding om de gegevens versleuteld te verzenden en op te slaan en kan hij mappen tussen de online diensten en meerdere computers gesynchroniseerd houden. Ook kun je met de betaalde versie backups maken van je gegevens. Je kunt de lokale gegevens backuppen naar de cloud, maar ook omgekeerd. Als je de gratis versie installeert, krijg je de mogelijkheid de Pro-versie gratis een maand uit te proberen.

Tijdens de test komen we nog wat kleine ongeregeldheden tegen. Zo is het pakket niet in staat met mapnamen op onze SkyDrive te werken als deze speciale karakters bevatten, zoals onder andere '/'. Deze moeten met de hand, direct op de SkyDrive, worden aangepast om Gladinet tevreden te stellen en de gegevens benaderbaar te maken. Een vervelend, maar overkomelijk minpuntje.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede integratie in de verkenner
  • zeer eenvoudig in gebruik
  • Engelstalig
  • mapnamen zijn soms beperkt
Als je gebruikmaakt van meerdere online opslagdiensten, dan is het gebruik van Gladinet zeer aan te raden. Veel makkelijker dan dit wordt het niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord