Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Forté Agent

Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we Forté Agent.

Een van newsreaders van het allereerste uur is Forté Agent. Menig reaguurder avant la lettre klopte met dit programma onder Windows 95 zijn standpunten in de verschillende discussiegroepen of downloadde afbeeldingen, de eerste mp3'tjes of filmpjes op postzegelformaat. Met de komst van speciaal op binaries gerichte programma's als NewsBin en NewsLeecher raakte Agent echter in rap tempo marktaandeel kwijt.

Het programma is nog altijd een genot om mee te werken als het gaat om het traditionele discussiewerk. De overzichtelijkheid van de verschillende 'draadjes', zoals discussies in het jargon heten, kent zijn gelijke niet. Een compleet nieuwe softwarelaag herkent in de nieuwste versie de speciale vereisten van binariesgroepen en handelt downloads daaruit automatisch anders af. Daar houdt het echter wel op als het om automatisering gaat, want ook nu nog moeten we zelf de integriteit van downloads testen en ze zo nodig repareren en uitpakken. Agent biedt geen speciale functies voor het verwerken van grote hoeveelheden headers, maar kan gelukkig wel uit de voeten met nzb-bestanden. Dat maakt het programma een mooie allrounder, maar helaas wel een waarvoor betaald moet worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijke discussies
  • downloads automatisch afhandelen
  • geen speciale functies voor headers
  • niet repareren of uitpakken
Wie alle aspecten van usenet wil kunnen gebruiken en bereid is concessies te doen als het gaat om de automatisering van downloads, vindt in Forté Agent een prachtige allrounder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie