abonneren

Flock Beta

Een kwalitatief goede browser, met extra functies voor bloggers.

Door de opkomst van weblogs, foto-uitwisseling en RSS-nieuwsfeeds, is er al genoeg gepraat over Web 2.0. Flock is een browser die is afgeleid van Mozilla Firefox, met al deze technologieën in het achterhoofd.

De installatie gaat probleemloos: Flock neemt alle instellingen van Firefox over, inclusief browsergeschiedenis en cookies. Dit maakt de overstap makkelijker, maar is van weinig hulp voor mensen die van Internet Explorer of Opera willen overstappen.

De interface ziet er net zo uit als de meeste browsers. Wel anders dan in de meeste browsers, is dat u voor de browsergeschiedenis niet in het menu moet zijn, maar met de rechtermuisknop op de Back/Terug-knop moet klikken. Het is mogelijk om iconen toe te voegen voor weblog-, foto- en nieuwstools.

Een zoekvak in de toolbar is niets nieuws, maar Flock voegt er wel iets extra's aan toe. Het zoekt dynamisch tijdens het invoeren van de zoektekst. De resultaten zijn wisselend, maar het stelt u in staat om veel sneller te zoeken.

Flock is een ideaal hulpmiddel voor mensen die van bloggen houden: u selecteert een tekstfragment of een plaatje en kiest vervolgens de optie 'Blog this'. Er verschijnt dan een editor met WYSIWYG- en code-venster, die compatible is met Blogger, Typepad en andere populaire weblogtools.
U kunt een sneltoets toevoegen aan de toolbar om weblogberichten te maken waarin u geen externe content gebruikt. Daardoor wordt het schrijven van weblogberichten net iets makkelijer. Flock wordt geleverd met een handige RSS-feedlezer. De content verschijnt in meerdere mappen, elk met een eigen samenvatting, maar u kunt ook een samenvatting van de hele collectie bekijken.

Flock is fotoliefhebbers niet vergeten, want er is een Photobar die bovenaan het scherm kan worden getoond en waarmee u afbeeldingen aan diensten zoals Flickr, Myspace en eBay kunt toevoegen en ophalen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nuttige weblogtools
  • Dynamisch zoeken
  • Minder add-ons dan Firefox
Flock is een prima browser met goede blogfuncties en een uitstekend zoektool, maar mist de hoeveelheid extensies die voor Firefox verkrijgbaar zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie