abonneren

First Page 2006

Soms komen we in een vergelijkende test onverwachte verrassingen tegen: vrijwel onbekende software die gunstig afsteekt tegen de concurrentie. Zo ook bij de test van webeditors: het Australische Evrsoft brengt met First Page 2006 een zeer veelzijdig pakket uit, dat voor elk type gebruiker geschikt is.

Beginners en verder gevorderden kunnen hun hart ophalen; alles wat we willen zien in de test is aanwezig, met uitzondering van xml-ondersteuning. Jammer is dat er geen Nederlandstalige versie is uitgebracht.

Gemakkelijk tot hardcore


Veel dingen zijn heel handig, zoals een wizard waarmee geavanceerde functionaliteit (denk aan een framekiller en dropdownmenu’s) kunnen worden toegevoegd. Ook handig zijn de vier verschillende manieren om het product te gebruiken: van gemakkelijk tot hardcore.

Weinig concurrentie


De prijs is wat aan de hoge kant, maar qua prijs/kwaliteitverhouding staat First Page praktisch bovenaan. Er zijn weinig editors die het kunnen opnemen tegen dit product. Wij raden wel aan eerst de demo te gebruiken om daarna alsnog het pakket aan te schaffen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ondersteunt veel formaten
  • Geschikt voor beginner tot hardcore gebruiker
  • Ietwat prijzig
  • Geen xml-ondersteuning
First Page 2006 is een perfect pakket, de prijs is een beetje aan de hoge kant maar afgezien van het ontbreken van xml-ondersteuning heeft het pakket alles wat wij willen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: