abonneren

Fireworks CS4 beta

Een paar jaar geleden kocht gigant Adobe concurrent Macromedia. De Macromedia-fans vreesden dat veel Macromedia-producten zouden verdwijnen om de Adobe-tegenhangers meer ruimte te geven. Maar niets is minder waar: de aankomende vierde versie van Adobe's Creative Suite bevat nog altijd favorieten als Dreamweaver en Fireworks.
Op het moment van schrijven zijn er drie bèta’s beschikbaar voor het publiek: Dreamweaver CS4, Fireworks CS4 en Soundbooth CS4. Wij kijken wat er allemaal nieuw en verbeterd is in Fireworks CS4.

Fireworks versie 10. Het specifieke doel van deze grafische editor ontgaat veel mensen. Fireworks is een op het png-bestandsformaat gebaseerde tool die bedoeld is om de grafische kant van websites te ontwerpen. Het voelt aan als Photoshop, maar dan net even anders. Logisch, want de focus ligt niet op fotobewerking maar op het maken van websites.

Het maken van interactieve Adobe Air prototypen is mogelijk binnen Fireworks CS4. Verder is ook hier de interface een beetje aangepast. Een echt toffe nieuwe mogelijkheid is om een pagina te tekenen en deze dan met een enkele handeling te exporteren als nieuwe css-stijl naar een css-bestand. Exporteren kan nu ook naar interactieve en beveiligde pdf'jes en er is een betere lettertyperenderings-engine toegevoegd.

Wanneer de Creative Suite, waar Fireworks een onderdeel van is, klaar is voor verkoop, is nog niet bekend. Wij gokken op eind 2008. Wat wel bekend is, is dat Fireworks ook zal draaien op Windows 64-bits besturingssystemen. Echter zal Fireworks niet van de specifieke voordelen gebruik maken die 64-bits te bieden heeft.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • grondig opgepoetst
  • nieuwe mogelijkheden
  • draait op een 64-bits OS
  • ietwat grauwe interface
We hadden onze twijfels, maar ondanks het uitblijven van echt schokkende vernieuwingen en een wat grauwe interface is Fireworks CS4 tóch weer nóg handiger en beter dan de voorganger. Het programma is grondig opgepoetst. (Semi)professionele webdesigners hebben dan ook iets om naar uit te kijken!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord