abonneren

Firefox gooit interface om

Uit een recente presentatie blijkt dat Mozilla verregaande plannen heeft met de interface van Firefox. De ontwerpteams van de desktopversie en de mobiele versie van de browser zijn samengevoegd.

Mozilla heeft grootste plannen met Firefox. Onder de projectnaam Kilimanjaro wil het bedrijf Firefox als eigen ecosysteem in de markt zetten, waarbij Firefox op veel verschillende platforms beschikbaar moet komen en er ook enigszins hetzelfde uit moet zien. Ook de onvermijdelijke appstore zal een onderdeel van dat platform worden. Een van de aspecten van de plannen is het stroomlijnen van de interface. Madhava Enros, designer bij Mozilla, heeft een presentatie online gezet waarin de nieuwe tactiek uiteen wordt gezet.

Firefox is al lang niet alleen een Windows-browser. Versies voor Mac, Linux, Android, Metro (Windows 8) en B2G zijn al gepubliceerd of zijn in de maak. Om de gebruikservaring en het uiterlijk op al die platforms consistent te houden, presenteert het bedrijf een interface die voor alle Firefoxversies geschikt moet zijn. De overdaad aan ronde hoeken is het meest opvallend, maar ook de startpagina en tabs krijgen een ander uiterlijk. Vanaf welke versies van Firefox je kennis kunt maken met de nieuwe interface is nog niet bekend.

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: B2g

Nieuws headlines

Laatste reactie