Firefox 40 maakt Google standaard-zoekmachine van Windows 10

Mozilla heeft zijn Firefox-browser aangepast voor Windows 10. De browser is niet alleen qua uiterlijk aangepast voor het nieuwe besturingssysteem, maar is ook veiliger geworden en maakt het mogelijk de standaardzoekmachine van Windows 10 te veranderen naar Google.

De wijzigingen zitten in Firefox 40, de meest recente download.
 

Google > Bing

Firefox 40 maakt het mogelijk om ook op Windows 10 Google te gebruiken als standaardbrowser. Dat was in de gewone browser al langer mogelijk, maar als je in Windows 10 iets zoekt via de zoekbalk onderin of via Cortana, was je gedwongen om Bing te gebruiken.
 

Standaard-zoekmachine

Als je nu iets zoekt via Windows' eigen zoekbalk, of via de slimme assistent, stuurt Firefox je meteen door naar Google - of een andere standaardzoekmachine die je in je browser hebt ingesteld.
 

Safe Browsing

De nieuwe Firefox maakt daarnaast gebruik van Googles 'Safe Browsing'. Die functie scant bestanden die worden gedownload, zoals .exe of .msi-bestanden op virussen.
 

Nieuw uiterlijk

Ook het uiterlijk van de browser is aangepast. Zo ziet Firefox er iets meer uit zoals de rest van Windows 10. De browser heeft bijvoorbeeld grotere knoppen in de menu- en taakbalk, en is het font iets groter geworden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: google, firefox, zoekmachine, firefox 40