abonneren

Feedreader 3.13

U kunt dagelijks in uw favoriete websites op zoek gaan naar interessante nieuwtjes, maar het is natuurlijk veel handiger om die volautomatisch naar uw pc te laten komen. Met rss-feeds is dat mogelijk. We kijken naar Feedreader 3.13.

Ondanks de bedrieglijk eenvoudige interface, bevat Feedreader toch wel enkele opvallende mogelijkheden. Interessant zijn alvast de 'smartfeeds': u voert een trefwoord of term in die u interesseert, en Feedreader zal vervolgens alle binnenkomende feeds monitoren en de 'treffers' in een aparte map onderbrengen. U kunt zulke smartfeeds overigens op elk moment weer omzetten in gewone feeds (en omgekeerd).

Naast de klassieke updatefrequenties (1 minuut, 10 minuten, enz.) kunt u Feedreader ook in 'intelliupdate'-modus zetten: het programma kiest dan zelf een optimale verversingsfrequentie, op grond van de vastgestelde updatefrequentie van die feed. Handig is ook dat u diverse informatiestromen in een enkele feed kunt samenbrengen. Wilt u artikelen weren die bepaalde trefwoorden bevatten, dan hoeft u zulke woorden maar in een zwarte lijst in te voeren: Feedreader zal die dan automatisch blokkeren. Feedreader kan nieuwe berichten ook in een klein popupvenster tonen, waarin u dan in één oogopslag een overzicht van de koppen te zien krijgt.

In de opties vinden we tevens een ingebouwde 'waarderingsmeter', die het leesgedrag van de gebruiker bekijkt en op grond daarvan aanverwante artikelen suggereert. Tijdens onze tests blijkt deze module echter geen resultaten op te leveren. Dit programma blijkt ook net iets minder responsief dan andere vergelijkbare programma's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gemakkelijke interface
  • smartfeeds`
  • gratis
  • minder responsief dan andere rrs feed programma's
Feedreader 3.13 is een aardige RSS Feedreader en ook nog eens gratis, dus wellicht het uitproberen waard. Echter is het niet de beste RSS reader die verkrijgbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord