abonneren

FeedDemon 2.7

De rss-lezer van NewsGator was lange tijd een commercieel product, maar de tool is nu gratis verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Er zijn zowel een standalone tool (FeedDemon voor PC en NetNewsWire voor Mac), een plugin voor Microsoft Outlook (NewsGator Inbox), een online lezer (NewsGator Online) als een versie voor smartphones (NewsGator Go). Wij concentreren ons hier op FeedDemon, en het mag gezegd: uit alles straalt professionaliteit. U wordt goed begeleid bij de initiële configuratie, de interface ziet er gelikt uit, er zijn veel instelbare opties zonder beginners al te zeer af te schrikken en er zijn behoorlijk wat geavanceerde mogelijkheden. Zo kunt u zelf kiezen welke feedmappen u al dan niet uitsluit van automatische synchronisatie met NewsGator Online.

De rapportage maakt eveneens indruk: u kunt onder meer een overzicht van 'auto-discovered' feeds opvragen, een lijst met problematische feeds (http errors), of feeds die al een x-aantal dagen niet zijn geüpdatet. Ook de functie voor het monitoren van specifieke feeds is erg flexibel: door een minteken voor zoekwoorden te plaatsen maakt u bijvoorbeeld duidelijk dat feeds met die termen niet in aanmerking komen. Feeds laten zich ook makkelijk verplaatsen naar (eigen) 'clippingsmappen' - verzamelmappen met feeds uit diverse kanalen – die u desgewenst met anderen kunt delen. U kunt bovendien eigen sneltoetsen aan tal van handelingen koppelen. Vermeldenswaard is verder nog de ingebouwde module FeedStation, een podcatcher waarmee u multimedia naar uw iPod of Windows Media Player kunt downloaden.

PluspuntenConclusie
  • gratis
  • goede rapportage functie
  • Feedstation
De snelheid, de uitnodigende en heldere interface, de eenvoud waarmee u uw feeds met NewsGator Online kunt synchroniseren, en het feit dat de reader gratis is bevallen ons uitermate. Aanrader voor nieuwsvolgers!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie