abonneren

FaceTime voor Mac

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Videobellen met FaceTime is een van de succesnummers van de nieuwste iPhone, iPod touch en iPad 2. De Mac-versie werkt daar naadloos mee samen, maar biedt minder dan Skype of iChat.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Een paar maanden lang was de bètaversie van FaceTime voor Mac gratis van de Apple-site te downloaden. De officiële versie is nu voor € 0,79 te koop in de Mac App Store. Wie de bèta heeft, zal amper een verschil merken met deze versie 1.0. Met het programma bel, lach en zwaai je naar gebruikers van een iPhone 4, iPod touch, iPad 2 en natuurlijk naar andere Mac-gebruikers die de moeite namen FaceTime te installeren.

Nou ja, moeite... Apple maakt zijn reputatie als fabrikant van gebruiksvriendelijke software meer dan waar. Aanmelden gaat via je Apple-ID (die je ook voor iTunes en aankopen op de Apple-site gebruikt). Vervolgens zie je jezelf in beeld. De hoogte-breedteverhouding is hetzelfde als op de draagbare apparaten. Kantelt de gesprekspartner zijn iPhone of iPod touch, dan verandert de beeldoriëntatie op je Mac onmiddellijk mee. FaceTime neemt zonder te vragen alle gegevens uit het Adresboek over. Slim, maar niet per se handig.

Voor het overzicht is het in feite noodzakelijk het tabblad Favorieten te gebruiken. Zelf contactpersonen toevoegen vanuit het programma kan wel. Uiteraard zie je die direct terug in het Adresboek. Het bellen en ontvangen van gesprekken gaat op dezelfde manier als op de iPhone of iPod touch, compleet met dezelfde knoppen. Is het gesprek tot stand gekomen, dan zie je de gesprekspartner groot in beeld en een miniatuurweergave van jezelf linksonder. Op voorwaarde dat jij en gesprekspartner over een goede verbinding beschikken (stabiele wifi voor de draagbare apparaten is noodzakelijk), is de gesprekskwaliteit doorgaans prima. FaceTime ondersteunt beeld tot 720p, maar tot nu toe hebben alleen de nieuwe Macbook Pro-notebooks camera's die dat aankunnen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lekker makkelijk
  • niet duur
  • weinig flexibiliteit
  • weinig functies
In de eenvoud van FaceTime zit de kracht én de zwakte. Een kind kan de was doen, maar qua functionaliteit en flexibiliteit moet het programma in iChat en Skype zijn meerderen erkennen. Vooralsnog zal een beperkte groep gebruikers van Apple-producten er plezier aan beleven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste Vacatures