abonneren

Ezeee Nieuwsbrief Suite

Het regelmatig versturen van nieuwsbrieven naar grote groepen ontvangers is een heel karwei: mailinglijsten beheren, nieuwsbrieven opmaken en versturen. Ook moet u de resultaten van de verstuurde nieuwsbrief grondig analyseren om een zo groot mogelijk rendement te halen.

Ezeee Nieuwsbrief Suite is een compleet pakket voor de totale afhandeling en analyse van uw e-mailcampagnes. Het enige wat u nodig hebt om het pakket te installeren, is een webserver met PHP en MySQL. Eenmaal ingelogd op de webinterface kunt u direct aan de slag met het beheren en samenstellen van uw mailinglijst. U kunt contactpersonen handmatig toevoegen of importeren, maar zeer handig is de mogelijkheid een Captcha-beveiligd formulier samen te stellen, zodat belangstellenden zich kunnen aanmelden via uw website. Aan alles is gedacht: het afhandelen van bounce e-mail, het segmenteren van e-maillijsten en ook aan een dubbele opt-in, waarvoor een bevestiging nodig is om valse e-mailadressen te weren.

Door een keuze te maken uit de rijkelijk aanwezige en aanpasbare e-mailsjablonen, kunt u de nieuwsbrief snel opmaken. Ook is deze uit te breiden met bijvoorbeeld aangepaste velden voor keuzelijsten, uitschrijflinks of bedrijfsgegevens.

De opgemaakte nieuwsbrief kunt u direct of op een later tijdstip versturen naar een mailinglijst. Erg goed is de ingebouwde splitoptie waarmee u een alternatieve versie van uw nieuwsbrief kunt versturen naar een deel van uw ontvangers.

Aan de hand van de statistieken kunt u vervolgens analyseren welke onderwerpsregel, koppen of links beter hebben gewerkt. Daarnaast bieden de statistieken ook inzicht in hoeveel mensen de nieuwsbrief hebben geopend, wie zich heeft afgemeld en hoe vaak de nieuwsbrief is geforward.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijk, goedwerkend alles-in-één pakket
  • spamcontrole werkt niet optimaal
  • veel Engelse termen zijn niet vertaald
Ezeee Nieuwsbrief Suite is een opmerkelijk en zeer handig softwarepakket waar goed over is nagedacht en dat prettig is in gebruik. Twee punten die beter kunnen zijn de controle op spamsleutelwoorden (die werkt niet optimaal) en de regelmatig terugkerende Engelse woorden en zinnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: